Bio je prvak Evrope, danas vozi kombi i zarađuje 420 eura mjesečno

Slavni dani su davno prošli

Bio je prvak Evrope, danas vozi kombi i zarađuje 420 eura mjesečno

Edmir Škorić

Prije 35 godina je rumunski velikan Steaua iz Bukurešta postao prvak Evrope.

Steaua je davne 1986. godine u svojim najboljim danima osvojila Kup prvaka (današnja Liga prvaka) pobijedivši Barcelonu na penale.

Velikan iz glavnog grada Rumunije bio je ujedno prvi klub iz istočne Evrope koji je postao prvak Starog kontinenta.

Danas najtrofejniji rumunski klub nosi naziv FCSB, pošto je odlukom suda izgubio pravo na korištenje starog imena po kojem je postao prepoznatljiv.

Ne samo da je Steaua izgubila svoje ime, nego ona godinama unazad nije ono što je nekad bila.

A jedan od igrača koji su bili dio šampionske generacije, koja se popela na krov Evrope, danas vozi kombi i dostavlja hranu po marketima za samo 420 eura mjesečno. Radi se o Constantinu Pistolu, 54-godišnjaku koji se rado sjeti zlatnih dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ono što se dogodilo bilo je nevjerojatno. Drago mi je što sam stigao na proslavu. Navijači su nam pljeskali, a tamo na postolju osjećao sam se kao davne 1986. godine", rekao je bivši nogometaš na obnovljenom slavlju najvećeg trofeja u povijesti Steaue i rumunskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi