Mamićev maratonski i vulgarni monolog u Mostaru: "Đubre jedno, *ebo ti majku svoju..."

Vapaj bivšeg čelnika Dinama

Mamićev maratonski i vulgarni monolog u Mostaru: "Đubre jedno, *ebo ti majku svoju..."

A. Čaušević

Zdravko Mamić je u Mostaru održao maratonski monolog u kojem nije birao riječi. Najviše psovki je usmjerio prema svom najvećem "neprijatelju" Krešimiru Antoliću. 

Mamić je urlao i galamio, a dojam je da je tek na kraju pressice potpuno izgubio živce kada je počeo da psuje i vrijeđa Antolića.

"Moj klub ostavljam u situaciji kad nije dužan ni jednu kunu, kada je prvi, kada je osvojio 16 trofeja... Ja sam svoje snove realizovao. Majku ti *ebo svoju Antoliću u sedmom pokoljenju."

"Pa kako te nije sram da u kaznenoj prijavi pričaš i rugaš se 49 uglednih građana Dinama i kažeš da su se oni uvezali u zločinačko udruženje da bih ja sebi uzeo 50 miliona eura..."

"Smeće jedno ljudsko, protekl dana kada su te moje oči ugledale i kad sam ti dao priliku da napraviš ovo što si napravio od našeg kluba. Hvala vam svima i oprostite na izrazima, ja sam samo jedan čovjek...", kazao je Mamić.

Oglasi

Ranije je govorio kako je situacija u Dinamo haotična te da klub već pada i da Hajduk trenutno ima bolju energiju.

"Hajduk ima bolju energiju. Hajduk bi bio najbolji klub u Hrvatskoj da zna poslovati. Tri četvrtine Hrvatske navijaju za Hajduk. Ali za to treba znanja koje tata ima."

"Dinamo već dugo pada, ne proizvodimo igrače jer nemamo trenere. Njih ne zanima budućnost. Čačić je vodio Rukavinu, koji je velik talent, odigrao je odlično u drugoj momčadi i na prijateljskoj utakmici, a Čačić mu nije dao ni minute. Zvali su ga hoće li ići u Hrvatski dragovoljac. Dinamo postaje na tržištu takav da svi okreću od njega glavu."

Neizbježna tema je bio i transfer Mislava Oršića.

Oglasi

"Antolić tvrdi da je u januaru 2022. godine uprava odbila transfer Mislava Oršića. Burnley je prije šest mjeseci poslao ponudu za Oršića. S obzirom na slabu finansijsku situaciju u klubu, svi su bili za to da se proda Oršić. Ja nisam dao. Oršić zna da ja nisam dao."

"Molio me njegov agent da ga pustim tamo. Zvao me i Oršić, molio me, a ja sam mu rekao: 'Orša, ljubi te tvoj Zdravko, nikad te neću pustiti.'"

"On nas je odveo do naslova i vodio nas u Ligi prvaka. Antolić je prodao Oršića sad, kad ga nije smio prodati. Prodao ga je za 5.75 miliona euraa. Pokazat ću vam ugovor ako hoćete. Prodali su ga jer nemaju pojma o životu."

Dotakao se Mamić i nesuđenog bh. reprezentativca Bećira Omeragića, kao i člana U21 selekcije BiH, Adrian Leona Barišića koji nastupa za Osijek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

A za drugog igrača Osijeka Diona Belju koji je prešao u Augsburg je kazao kako će jednog dana vrijediti milijardu eura.

"Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8,5 miliona, drugi 1,5 miliona. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 miliona eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zurichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti. Ja sam razgovarao i s vlasnikom Osijeka o transferu Belje. On će vrijediti milijardu! Ima 20 godina i neslućeni je talent, rekao je Mamić.

Top Komentari

atomskimrav
Na stranu sve, da li je krao ili nije, da li su mu smjestili ili nisu, ali Mamić je tata-babo igre i to je davno pokazao, a pokazat ce se i u buducnosti.
8 6
Krivaja Zavidovići
Kakva smo mi država!? Nikakva! Čovjek treba u zatvor i sklonio se kod nas. Bravo za nas! Mladi idite i ne okrećite se!
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi