Danas u Osijeku počinje suđenje Mamiću i društvu

Terete se da su oštetili Dinamo za veliki novac

Danas u Osijeku počinje suđenje Mamiću i društvu

S. Mlaćo

Danas u Osijeku počinje suđenje Zdravku Mamiću, optuženom bjeguncu koji je utočište pronašao u BiH.

USKOK Mamića i još šestoricu tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja izvukli iz Dinama 200 miliona kuna i tako napravili veliku štetu klub.

Zdravku Mamiću zbog bijega u BiH sudit će se u odsutnosti, a optuženi su još  jegov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Mamić je ranije osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz Dinama, te se smatra da je tako i državi nanio štetu od 12, 2 miliona kuna.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ja nisam pobjegao s mjesta događaja ili nesreće. Jednostavno, zatekao sam se na mjestu na kojem imam pravo biti. Ne skrivam se, tako da nisam bjegunac, ja sam u svojoj državi. Moj otac je podrijetlom odavde. Ja znam tko sam i što sam“, kazao je Mamić po dolasku u Međugorje gdje se i trenutno nalazi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
dajte Mamica za presednika fsBH da i mi igramo EP i SP
0 2
Realist
Sretno Maminjo ne mogu ti ništa
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi