Zeba: I na treningu rijetko zabijam glavom

Veznjak Slobode za SportSport.ba

Zeba: I na treningu rijetko zabijam glavom

A. Beganović

Sloboda je danas u Mostaru došla do velike pobjede nad Veležom (2:1) u susretu 23. kola Premijer lige BiH.

Iako se očekivala možda lakša pobjeda Tuzlaka, tek u 97. minuti došli su do trijumfa nad ranije otpisanim Veležom. Junak je bio Zajko Zeba, koji je postigao gol u zadnjim sekundama i to - glavom. Kako kaže, tek je jednom prije dao gol glavom, a ni na treningu mu to ne polazi od ruke. 

"Velika pobjeda za Slobodu. Bilo je teško, kako smo i očekivali uostalom. Velež je igrao iznad svojih mogućnosti. Nakon poraza od Želje trebala nam je ova pobjeda, ali ne samo nama nego i svim Tuzlacima. Igramo dobro cijele sezone i bila bi sportska nepravda da na kraju nešto ne osvojimo. Na dobrom smo putu i već sada se moramo okrenuti narednom meču", rekao je Zeba za SportSport.ba.

"Pogodak u zadnjim sekundama i to glavom. Ni u snu se nisam nadao. Koliko me sjećanje služi, samo još jednom sam pogodio glavom, ali tada se nije igrala zajednička Premijer liga. Ne znam kad sam na treningu postigao pogodak glavom", u šali zaključuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je ponovo vodeća na tabeli, no Zrinjski ima utakmicu manje i u posljednjih sedam kola sigurno da možemo očekivati žestoku borbu između Tuzlaka i Mostaraca, a ne treba otpisati niti Sarajlije...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi