Zec i Tandir za važnu pobjedu Slobode

Tuzlaci slave

Zec i Tandir za važnu pobjedu Slobode

Edmir Škorić

U susretu 20. kola Premijer lige BiH Sloboda i Metalleghe odigrali su meč na Tušnju, a domaći tim slavio je s 2:1.

Sloboda napada Ligu za prvaka, pa je na Tušnju imala imperativ pobjede nad gostima iz Jajca, no Metalleghe se pokazao kao veoma tvrd rival i pokazao je tim Mate Neretljaka da pobjeda nad Širokim nije slučajnost. Ipak, uspjela je Sloboda u završnici doći do pobjede.

Gosti su šokirali Tuzlake u 12. minuti, kada je Antonio Vidović sjajno glavom zakucao loptu u mrežu Hadžića nakon centaršuta s desne strane.

Sloboda je potom krenula glavom bez obzira po izjednačenje, da bi u 41. minuti došla do 1:1. Asim Zec se najbolje snašao pred golom Jajčana i donio važan gol crveno-crnima.

U nastavku Sloboda je stvarala pritisak na gol gostiju, ali je s druge strane Vidović u 54. minuti pogodio stativu. Kako se bližio kraj meča, pritisak Slobode bio je sve žešći, ali gostujuća ekipa znala je da se odbrani.

I onda u završnici meča dosuđen je penal za Slobodu, Tandir je bio precizan s bijele tačke za 2:1 i za veliku radost Tuzlaka, koji su na korak od plasmana u Ligu za prvaka.

Premijer liga BiH, 20. kolo:
Sloboda - Metalleghe 2:1 (Zec 41, Tandir 90 - penal/ Vidović)

Sloboda: Hadžić, Salihović, Todorović, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Jahić, Zec, Veselinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Smajić, Zeba, Deak, Vidović, Beganović, Rašić, Sarić.






Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti