Zec: Kada smo pravi, možemo dobiti svaku selekciju
FOTO: EPA

Bh. napadač se ne zamara imenom protivnika u baražu

Zec: Kada smo pravi, možemo dobiti svaku selekciju

Adnan Beganović

"Bitno je da smo osigurali plasman u baraž, a koga ćemo dobiti za protivnika u ovom trenutku je najmanje važno jer kada smo pravi, kada su svi igrači zdravi i spremni, onda svakoga možemo dobiti", za SportSport.ba je izjavio bosanskohgercegovački ofanzivac, Ermin Zec,  koji je zbog povrede leđa propustio duele sa Velsom i Kiprom.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela se plasirati u baraž za Evropsko prvenstvo. Izabranici Mehmeda Baždarevića u posljednja dva susreta kvalifikacija savladali su Vels i Kipar, a oba ova susreta je zbog povrede leđa propustio ofanzivni fudbaler Gabale.

"Par dana prije susreta sa Velsom na jednom od treninga su me presjekla leđa. Zbog toga nisam bio u kombinacijama, ali sam vjerno navijao. Momci su pružili sjajne partije, a doista sam sretan zbog Đurića i Medunjanina. Oba susreta su bila jako zahtjevna, ali na kraju smo pokazali dozu kvaliteta. Uspjeli smo u nemogućoj misiji i to je u ovom trenutku najvažnije", istakao je Zec.

Bosanskohercegovački reprezentativac otputovao je u Azerbejdžan gdje se priključio pripremama svog tima, kojeg u nastavku sezone očekuju iskušenja u domaćem prvenstvu i Evropa ligi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Leđa su mi bolje, zahvaljujući i doktorskom timu reprezentacije. Sutra ću početi s laganim treninzima, a očekujem da već narednog vikenda budem na terenu", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.