Želi ga pola Evrope: Ajax donio odluku o Dušanu Tadiću

Ostaje u klubu

Želi ga pola Evrope: Ajax donio odluku o Dušanu Tadiću

E. Čaušević

Dušan Tadić je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u Evropi jer je mnoge oduševio svojim partijama u dresu Ajaxa.

Tadić se u centru pažnje našao u revanš meču osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Ajaxa kada je odigrao nevjerovatnu utakmicu i bio najzaslužniji za senzaciju i plasman svog tima dalje.

Iako je tek prošlog ljeta stigao iz Southamptona već uveliko se špekuliše da će srbijanski reprezentativac već na ljeto promijeniti sredinu, te da je interes za njega ogroman.

Međutim, danas su iz Ajaxa poslali jasnu poruku da Tadić nije na prodaju. Klub iz Amsterdama će ostati bez nekoliko mladih zvijezda, ali su odlučili zadržati Tadića.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj iskusni igrač s Ajaxom ima ugovor do ljeta 2020. godine i jasno je da je prva violina ovog kluba. Holandski klub ga je platio ljetos oko 12 miliona eura i iako mogu zaraditi duplo više ipak im je cilj da on ostane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi