Barca i Ajax počinju saradnju: Trojica igrača katalonskog kluba od ljeta u Amsterdamu

Idu na posudbu

Barca i Ajax počinju saradnju: Trojica igrača katalonskog kluba od ljeta u Amsterdamu

E. Čaušević

Barcelona i Ajax su spremni da počnu saradnju od naredne sezone koja će biti veliki korak u svijetu fudbala barem što se tiče evropskih velikana.

Naime, Barcelona je nedavno završila transfer Frenieja de Jonga koji će na ljeto doći iz Ajaxa za 75 miliona eura, ali katalonski klub ima namjeru da dovede i talentovanog štopera Matthijsa de Lighta koji se nalazi na meti mnogih klubova.

Barcelona je u veoma dobrim odnosima s čelnicima holandskog kluba i imaju plan da počnu saradnju koja će biti velika novost u svijetu fudbala. Katalonci su spremni da šalju svoje omladince na "kaljenje" u Ajax, te da imaju prednost pri kupovini igrača ovog kluba.

U Ajaxu bi sigurno dosta profitirali u svakom smislu jer bi dobijali besplatno pojačanja, a svoje igrače bi mogli prodavati u Barcelonu za vjerovatno veliku sumu novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već se špekuliše o tome koga bi Barcelona mogla poslati na kraju sezone u Amsterdam, a na listi se nalaze trojica igrača. To su mladi igrači iz La Masije, a oni su Juan Miranda, Oriol Busquets i Riqui Puig.

Oni su dobijali šansu u prvom timu ove sezone, no jasno je da im je potrebno dosta veće iskustvo što sada ne mogu dobiti u Barceloni. U Ajaxu su itekako zadovoljni ponuđenim i gotovo je sigurno da ćemo ove igrače naredne sezone gledati u holandskom klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi