Želi pobjeći iz Bayerna: "Pet minuta mi nije dovoljno, ali imam još 15 godina karijere"

Renato Sanches iskreno priznao

Želi pobjeći iz Bayerna: "Pet minuta mi nije dovoljno, ali imam još 15 godina karijere"

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Renato Sanches stigao je u Bayern prije tri godine kao veliko pojačanje iz Benfice, ali se pokazao kao veliki promašaj.

Renato Sanches je oduševio sve svojim igrama u dresu Benfice, te posebno reprezentaciji Portugala s kojom je 2016. godine postao prvak Evrope. Iako je imao dogovor s Manchester Unitedom na kraju je odlučio karijeru nastaviti u Bayernu.

Bavarci su ga platili oko 40 miliona eura i činilo se da su doveli fudbalera koji će nositi ovaj tim u narednim sezonama. Međutim, ovaj 21-godišnji vezni fudbaler se pokazao kao veliki promašaj transfer politike njemačkog kluba.

U prvoj sezoni je totalno zakazao svaki put kada bi dobio priliku, dok je prošlu sezonu proveo na posudbi u Swanseaju. U engleskom klubu je većinom sjedio na tribinama i čekao povratak u Bayern.

Ove sezone se činilo da bi se Renato mogao vratiti u staru formu jer je Niko Kovač vjerovao u njega. No, kako je sezona odmicala tako je ovaj Portugalac igrao sve manje i na koncu se "preselio" na tribine.

Iako ima tek 21 godinu čini se da ni on, a ni Bayern više nemaju strpljenja. Reanato je poručio da želi napustiti minhenski klub ovog ljeta i tražio je da ga stave na transfer listu.

"Svi znaju da želim igrati više. Pet minuta mi nije dovoljno. Dajem maksimum na svakom treningu i trener to zna. Uvijek sam spreman i dajem sve od sebe i tih pet minuta. Igram dobro kada imam priliku da to pokažem, a ovdje je to nemoguće. Najbolje je da se rastanemo. Možda to bude posudba ili prodaja što bi još bilo bolje. Vidjet ćemo na kraju", rekao je Sanches za Bild.

On je dodao da je ovo težak period za njega, ali je poručio da će se to preokrenuti jer ima još 15 godina karijere ispred sebe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Teško je i to iskreno kažem. Ipak, imam još 15 godina karijere i budućnost može biti jako dobra. Želim samo da igram i vidjet ćemo šta je najbolje za mene", dodao je Portugalac.

On s Bavarcima ima još dvije godine ugovora, a od dolaska na Allianz Arenu odigrao je svega 49 utakmica i dao jedan gol.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi