"Želio je da dođem u klub, a odveo me je na ručak i platio mi picu"

Roy Keane je tada na čudan način pokušao da 'namami' igrača Tottenhama

"Želio je da dođem u klub, a odveo me je na ručak i platio mi picu"

S. Pašalić

Nekadašnji igrač Tottenham Spursa Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid poznatiji kao Mido objasnio je kako je 2007. godine imao zanimljivu situaciju u Engleskoj.

Tada je nekoliko klubova bilo zainteresovano za usluge ovog igrača koji je godinu dana ranije stigao u Tottenham, a jedan od njih je bio i Sunderland kojeg je tada vodio legendarni igrač Manchester Uniteda Roy Keane.

"Odveo me na ručak. Htio me uvjeriti da se prijavim za Sunderland prije nego što sam se pridružio Middlesbroughu. U to vrijeme sam bio igrač Tottenhama", rekao je Mido pa nastavio:

"Moj agent Mino Raiola je rekao: ' Mido, Roy Keane želi ručati s tobom i pokazati ti teren gdje ćeš igrati'"

"Otišao sam na aerodrom u Newcastle, došao je po mene u svom Range Roveru, otišli smo u Sunderland i odveo me na ručak u Pizza Express."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam vrlo iznenađen što nije mnogo razgovarao sa mnom. Obično kada odeš sa igračem za ručak, pokušaš razgovarati s njim i pokušati ga uvjeriti da potpiše za tvoj klub, ali nije mnogo pričao, bio je vrlo tih"

"Odmah sam znao da ja i on ne možemo raditi zajedno, to bi se završilo fizičkim obračunom. Razgovarao je sa mnom i gledao u plafon. Odmah sam znao da od toga nema ništa", objasnio je Mido.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije