Željezničar domaćin prve utakmice finala Kupa BiH

Plavi će u finalu snage odmjeriti protiv Krupe

Željezničar domaćin prve utakmice finala Kupa BiH

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara i Krupe odmjerit će snage u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su nakon remija u prvom meču na Grbavici (0:0) protiv Slobode, jučer na Tušnju slavili sa visokih 4:1, te tako izborili prolaz dalje.

Krupa je imala nešto lakši posao s obzirom da je rival bila Zvijezda 09, lider Prve lige RS, koji se nije pokazao kao dostojan protivnik izabranicima Sloboda Starčevića.

U prvom meču u Etno Selo Stanišići Krupa je slavila sa 4:0, te već tada obezbijedila finale, a jučer su prolaz potvrdili pobjedom 2:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Danas je izvršen baraž domaćinstva, te je odlučeno da će se prvi meč između Željezničara i Krupe igra 2. maja na Grbavici, dok je revanš sedam dana kasnije u Krupi na Vrbasi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Zeljo ima sansu da se okiti duplom krunom kao i prije 6 godina. Hoce li uspjeti u tome, ostaje da se vidi. U prvenstvu borba za titulu sa mostarskim Zrinjskim, a u kupu sa Krupom. Nece biti nimalo lako biti najbolji na dva fronta, zato bi se trebali zadovoljiti makar i jednim trofejom. Raduje pomisao da ce navijaci Sarajeva u ovom finalu kupa navijati za svog gradskog rivala Zelju, koji bi im osvajanjem kupa zasigurno donio nastup u Evropi.
4 0
Željin manijak!
Čim vidim da je neka vijest o želji znam odma da je ovaj mlaćo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi