Počinje proljetni Boxing day za Željezničar

Jedinstven slučaj u Premijer ligi

Počinje proljetni Boxing day za Željezničar

Admin Čaušević

Boxing day je tradicionalni naziv za igranje nekoliko mečeva u kratkom vremenskom intervalu za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika. 

Kako to izgleda Boxing day na neki način će na svojoj koži osjetiti fudbaleri Željezničara koji će u razmaku od 48 sati odigrati dva susreta Premijer lige.

Vrlo vjerovatno u historiji bh. prvenstva nije zabilježen slučaj da neki klub u tako kratkom vremenskom intervalu odigra dva susreta.

Sreća u nesreći za Plave je što utakmice i nisu od tolikog rezultatskog značaja pa se bez obzira na epilog neće previše odraziti na stanje na tabeli.

Prvu utakmicu izabranici Edisa Mulalića igraju večeras. U simboličnom terminu od 19:21 u čast pokojnog Ivice Osima na Grbavici će dočekati Radnik.

Navijače Željezničara danas očekuju brojne zanimljivosti. Sprema se velika koregrafija u sjećanje na Osima, a planirano je da i Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion koji će nositi transparent sa porukom.

Oglasi

"Prije ulaska u popularnu Dolinu ćupova svi koji žele moći će se upisati u Knjigu žalosti, koja je postavljena u Shopu FK Željezničar. Za sve koji žele čuvati uspomenu na Švabu, kreirano je i nekoliko lijepih artikala, od kojih je nejreprezentativniji retro dres/majica na plavo – bijele štrafte, sa brojem osam i prezimenom Osim na leđima, dok se naprijed nalazi grb Želje iz perioda SFRJ, odnosno Osimove igračke karijere.

Na početku fudbalskog susreta svi igrači FK Željezničar na teren će izaći u majicama sa slikom Ivice Osima. Tokom same utakmice Južna tribina – Željin bedem, na kojem se nalaze najvjerniji Željini navijači, realizirat će posebnu navijačku koreografiju. A, u odavanju počasti učestvovat će i ostale tribine stadiona Grbavica.

Tako će svim navijačima na tribinama Sjever, Istok i Zapad pri ulasku na Stadion biti podijeljeni kartoni sa likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata. Navijači će biti zamoljeni da u određenom trenutku utakmice podignu ove kartone, koji će im potom ostati kao trajna uspomena na Željinog velikana.

Uz stadion će biti postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion, koji će za sobom vuči veliki transparent sa porukom: Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941 – 2022", naveli su iz FK Željezničar uz napomenu da je ulaz za sve članove besplatan.

Nova utakmica za Željezničar je na programu već u srijedu. Od 18 sati također na stadionu Grbavica bit će domaćini Borcu.

Podsjećanja radi, stadion Grbavica je bio zauzet zbog Evropskog prvenstva za kadetkinje. O problemu s kojim se suočio Željezničar poslije gradskog derbija protiv Sarajeva kratko je Edis Mulalić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neću da pričam šta ne znam, odnos Saveza, stadion i to... Mogu reći da je to za ekipu užas. Pokušat ćemo rotirati nešto, ali igrati u 48 sati dvije utakmice, ma dajte... Ne može se organizam oporaviti, treba nam 30 igrača", poručio je karizmatični trener.

Kako će se prvotimci Željezničara na svojevrsni proljetni Boxing day snaći ostaje da vidimo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Kao prvo, ovo nema veze sa Boxing Day-om. Kao drugo nije 48 sati, nego manje od 48 sati što se kosi sa pravilnikom lige koju igraju. Ali PL je ionako otišla u qrac već odavno tako da ni ovo ne iznenađuje.
7 1
Mani
Majko mila, Boxing day veze sa utakmicama nema... Fino je i nešto naučiti mimo Premier League i fudbala. Boxing Day je dan poslije bozica, koji je prvobitno služio za darovanje siromašnima, ali se pretvorio u komercijalni dan za shopping. I markira se pretežno samo u Velikoj Britaniji. Dakle nije ovo Boxing Day, ovo je Fildžan PL BiH
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti