Fudbalski savez Kantona Sarajevo suspendovao nekoliko klubova, među njima je i Željezničar

Zbog dugovanja

Fudbalski savez Kantona Sarajevo suspendovao nekoliko klubova, među njima je i Željezničar

A. Beganović

Fudbalski savez Kantona Sarajevo suspendovao je nekoliko klubova zbog dugovanja prema ovom kantonalnom savezu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo na posljednje dvije održane sjednice imala je pune ruke posla. Na pretposljednjoj je uputila posljednje upozorenje mnogobrojnim klubovima pred suspenziju, a na posljednjoj su izrekli i suspenzije zbog novčanih dugovanja.

Među suspendovanim klubovima je i sarajevski Željezničar, koji Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo duguje nešto više od 10.500 KM.

Nešto više od 2.000 KM Željezničar duguje zbog neizvršavanja obaveza prema službenimim licima za domaćinske omladinske utakmice, dok je preostalih 8.500 KM duga nastalo zbog neizmirivanja dugovanja prema Savezu do 31. maja ove godine.

Osim Željezničara suspendovan je i FK Olimpik, čiji dug je nešto viši od 8.000 KM. Suspendovan je i FK Unis Vogošća i to zbog duga od oko 4.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez suspenzije nije prošao ni Radnik iz Hadžića, koji je kantonalnom Savezu dužan oko 5.700 KM, a suspendovan je i Igman Ilidža zbog duga od oko 5.600 KM.

Suspenzije se ukidaju nakon što se utvrdi da je prestao razlog suspenzije ili poslije izvršene uplate punog iznosa obaveze", navedeno je u Odlukama Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Husrefbeg22
sta daje savez za te novce klubovima za uzvrat. Zivi reketarti i kopaci mezara mnogim klubovima. thjeraju ih u propast i bankrot. Umjesto da ih pomazu oni ih reketiraju.
8 0
unioni
Sto su se navukli na kaznjavanje klubova iz Federacije hahahahaaha
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi