Kompletira se stručni štab Željezničara

Mulaosmanović pomoćnik Ivkoviću

Kompletira se stručni štab Željezničara · Saznajemo

A. Beganović

Nekadašnji fudbaler Željezničara i dugogodišnji trener u omladinskim selekcijama, te član stručnog štaba Plavih u prošloj sezoni, Adin Mulaosmanović, pomagat će novom šefu struke Tomislavu Ivkoviću.

Nekadašnji čuvar mreže jugoslovenske reprezentacije Tomislav Ivković nedavno je imenovan za novog šefa struke sarajevskog Željezničara.

Sa Ivkovićem je na Grbavicu stigao i nekadašnji fudbaler mostarskog Zrinjskog Armando Marenci koji će mu biti prvi saradnik, a kako SportSport.ba saznaje u stručnom štabu biće i Mulaosmanović.

Ovaj nekadašnji fudbaler Željezničara već desetak godina radi kao trener u omladinskim selekcijama i u prvom timu pa sasvim sigurno dobro poznaje situaciju u plavom taboru pa je njegov ostanak u stručnom štabu bio i očekivan.

Podsjetimo, Mulaosmanović je svojevremeno radio i kao selektor kadetske reprezentacije, a dugo godina je bio pomoćnik najuspješnijem selektoru, rahmetli Sakibu Malkočeviću.

Ikić napušta Željezničar

Oglasi

Ikić je u prošloj, za sarajevske Plave, užasnoj sezoni bio među standardnim u posljednjoj liniji, a Grbavicu napušta nakon godinu i pol.

Ovaj 26-godišnji Zadranin je propustio današnju prozivku i više neće nastupati za višestrukog prvaka BiH. Postalo je to jasno nakon "opomene za isplatu" plata.

Javna je tajna da je Željezničar prvotimcima iz prošle sezone dužan nekoliko plata, a kako novac nije isplaćen Ikić je odlučio da povuće određene poteze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, hrvatski defanzivac je Željezničaru poslao opomenu pred tužbu uz nadu da će pronaći zajednički jezik te da će se sve završiti na najbolji način.

Ukoliko dugovanja ne budu isplaćena naredni korak kojeg će Ikić poduzeti je tužba Željezničara UEFA-i.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Mudar je trener. Neka ima i jedan bošnjak koji se ne pita nizašto.
2 8
soldo64
Ivkovic-Marenci kakav tandem,za ponora,da su kvalitetni radili bi u Hrvatskoj,koliko nasih trenera radi u Hrvatskoj i Srbiji,naravno nijedan,e zato smo tu gdje jesmo a Talovic i kompanija podijelila licenci u BiH vise nego sve drzave u okruzenju zajedno bitno je uzeti pare ,nasa realnost,dok je takvih djeca ce nam biti narkomani ,alkoholicari i lopovi-kriminalci,mozete komentarisati sta zelite a ovo je istina ,poznajem ih sve
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi