Željezničar krenuo s pripremama: Na Grbavici sjajna atmosfera pred nastavak prvenstva

Plavi odradili prvi trening

Željezničar krenuo s pripremama: Na Grbavici sjajna atmosfera pred nastavak prvenstva

A. Čaušević, foto: S. Bošković

FK Željezničar je počeo pripreme za proljetni nastavak sezone u kojem će Plavi nastaviti borbu za titulu Prvaka BiH te osvajanje Kupa.

Ako je slutiti prema prvom treningu na kojem su igrači uglavnom lagano trčali među igračima Željezničara vlada odlična atmosfera te navijači Plavih opravdano mogu očekivati novo plavo proljeće.

Inače, na prozivci Željezničara su se pojavili sljedeći fudbaleri:

Golmani: Vedran Kjosevski, Jasmin Kršić, Filip Erić.

Odbrana: Siniša Stevanović, Antonio Pavić, Srđan Stanić, Samir Dacić, Eldar Šehić, Kemal Osmanković, Aleksandar Jovanović. 

Vezni red: Dženan Osmanović, Mehmed Alispahić, Damir Sadiković, Petar Bojo, Amar Mehić, Mustafa Mujezinović, Denis Žerić, Semir Štilić, Sedad Subašić, Edvin Cimirotić (proba).

Napad: Sinan Ramović, Mladen Veselinović, Dženan Zajmović, Asim Zec, Edin Mujić (junior), Ermin Zec, Ivan Lendrić.

Plavi će do nedjelje trenirati u Sarajevu, nakon čega slijedi odlazak na desetnodnevne pripreme u Međugorje gdje će odigrati tri utakmice.

Prvu već 21. januara protiv Veleža, zatim 25. januara protiv Širokog Brijega, a posljednju provjera u Hercegovini će biti hrvatski drugoligaš Rudeš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni dio priprema provotimci Željezničara će obaviti u Turskoj gdje su zakazane tri provjere i to: 3. februara je susret sa Olimpijom, 5. februara sa Akhmatom, a 10. februara sa ukrajinskom Zoryom.

Generalnu provjeru pred nastavak sezone Plavi će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Plavi
6 0
konjnakvadrat
Treniraju doslovice na tepihu :-)
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi