Željezničar na Mokrom Docu, Radnik traži bodove spasa, novi duel Tuzle i Borca

Danas će biti kompletirano 14. kolo Premijer lige

Željezničar na Mokrom Docu, Radnik traži bodove spasa, novi duel Tuzle i Borca

S. Mlaćo
Danas se igraju preostala tri susreta 14. kola Premijer lige naše zemlje.

Od 13 sati igraju se susreti Posušje – Željezničar, te Radnik Bijeljina – Široki Brijeg.

Od 19:30 sati kolo zatvaraju derbijem na Tušnju Tuzla City i Borac.

Nakon više od 12 godina Plavi s Grbavice će gostovati u Posušju, a svoja posljednja dva meča odigrana na stadionu Mokri Dolac ne pamte po dobrom.

Naime, u sezoni 2008/2009 kada je Posušje napustilo elitni rang u 21. kolu Željezničar je Mokri Dolac napustio sa tri gola u svojoj mreži. Zanimljivo je da nakon ovog meča Posušje do kraja sezone nije slavilo, a u preostalih devet mečeva uspjelo je osvojiti samo bod. Tu sezonu Posušje je okončalo na posljednjem mjestu tabele sa 23 osvojena boda, dok je Željezničar zauzeo 9. mjesto.

I u sezoni prije pomenute Plavi se nisu dobro proveli u Posušju. Domaćin je slavio istim rezultatom, 3:0, dok je u sezoni 2006/2007 meč između Posušja i Željezničara završen bez pogodaka.

Oglasi

Jedinu pobjedu otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa područja cijele Bosne i Hercegovine, odnosno od sezone 2002/2003 Plavi su u Posušju upisali 25. aprila 2004. godine. Slavio je Željezničar rezultatom 3:2.

Radnik se nada tri vrijedna boda, a eventualni neuspjeh, vjerovatno bi značio odlazak sa klupe Vlade Jagodića. Na drugoj strani Široki Brijeg je na sedmom mjestu te se nada novim bodovima.

Tuzla City i Borac su odmjerili snage u srijedu u zaostalom meču i bilo je 1:1. Tajni nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Rijetke su situacije kada u četiri dana igrate dvije prvenstvene utakmice s istim protivnikom. Rezultat i igra iz drugog poluvremena prošle utakmice nam daju samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što je to bilo u Banjaluci. Neke stvari koje nisu bile dobre da popravimo. Kada je igrački kadar na raspolaganju imamo trojicu igrača koji nisu bili tu zbog kartona. Sigurno je bolja situacija kada je u pitanju igrački kadar", rekao je šef struke Tuzlaka Husref Musemić i dodao.

"Ekipa s dosta sapomouzdanja ulazi u utakmicu i vjerujem da možemo odigrati dobar meč i napraviti dobar rezultat. Dobar rezultat je pobjeda i nadamo se da ćemo biti na nivou kao što je to bilo u drugom poluvremenu u prošloj utakmici. Maksimalno poštovanje i respekt prema Borcu. Ekipa koja ima svoj kvalitet, ali vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
nemogu da vjerujem TC,ima novac ima tako rec dobrog stratega,igrače dobro plaćene, i Kad poredite sa Slobodom ,koja tako rec jedva sastavlja kraj sa krajem,ima samo 6 bodova razlike ,sramota, ma nema seljaku možeš dat sve al on nezna pa bog,a petlja se u sve .
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi