Željezničar posljednja nada klupskog bh. fudbala u Evropi
Foto: EPA

Mogu li Plavi do 3. pretkola Evropa lige?

Željezničar posljednja nada klupskog bh. fudbala u Evropi

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu revanš susreti 2. pretkola Evropa lige, a nama najzanimljivi biće odigran na Koševu gdje će snage odmjeriti Željezničar i Ferencvaroš.

Nakon što se sinoć od Evrope oprostilo i Sarajevo, bosanskohercegovački fudbal ima još samo jednog aduta, a to je FK Željezničar, koji ima dobre izglede za plasman u 3. pretkolo Evropa lige.

Izabranici Milomira Odovića u Mađarskoj su u prvom susretu savladali Ferencvaroš s minimalnih 1:0, te su tako stekli solidnu prednost pred revanš.

Međutim, ništa još nije gotovo, a toga su svjesni i u redovima našeg predstavnika. Plavi su u prvom susretu uz dobru igru bili i miljenici sreće, koja često u sportu zna biti varljiva.

Imao je Ferencvaroš nekoliko izglednih prilika, koje nije iskoristio, pa je na kraju kažnjen. Željezničar će večeras na svojoj strani imati i navijače, koji će dobro dobro popuniti tribine našeg najvećeg stadiona, a njihova podrška mogla bi biti od presudnog značaja.

Zanimljivo će danas biti i u Splitu, gdje će se sastati Hajduk i Koper. Slovenačka ekipa u kojoj sa dosta uspjeha nastupa i naš Amar Rahmanović ima prednost iz prvog susreta (3:2) i neće se lako predati, iako je Hajduk pred svojim navijačima blagi favorit.

Lokomotiva iz Zagreba u Solunu će protiv domaćeg PAOK-a pokušati sačuvati prednost iz prvog susreta (2:1), dok Rijeka u Škotskoj protiv Aberdeena juri tri gola zaostatka sa susreta na Kantridi (0:3).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Srbijanski Čukarički u Azerbejdžanu će snage odmjeriti sa Gabalom. Čukarički je u prvom susretu slavio s minimalnih 1:0 i pred revanš ima dobar rezultat. 

Vojvodina iz Novog Sada je po svemu sudeći pitanje prolaska u 3. pretkolo riješila u prvom susretu kada je sa 3:0 savladala Spartaks. Za siguran plasman u narednu fazu takmičenja ekipi iz Novog Sada će danas biti potreban jedan pogodak, a s obzirom na viđeno u prvom susretu, Voša ne bi trebala imati većih problema.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.