Ivković: Zrinjski ima najinteligentnijeg fudbalera lige, sređen su klub, dovode igrače kad hoće

Press u Plavom salonu

Ivković: Zrinjski ima najinteligentnijeg fudbalera lige, sređen su klub, dovode igrače kad hoće

H. Zilić

Derbi 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će Željezničar i Zrinjski.

Utakmica se igra u ponedjeljak sa početkom u 18 sati, a danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana i press konrefencija Željezničara pred pomenuti duel.

Na pomenutom pressu medijima se prvi obratio trener tima sa Grbavice Tomislav Ivković.

"Zrinjski je najtrofenija ekipa u zadnjih nekoliko godina. Dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 naša. No to ništa ne znači. U prethodnim mečevima defanzivno smo bili smo loši, naprijed bolji. Moramo napraviti neki miks. Interesantnu i dinamičnu utakmicu očekujem. Na Grbavici nikom nije lako, uvijek kažem to je 1% za nas", rekao je Ivković zatim dodao:

"Bilbija je najinteligentniji igrač lige. Ima urođen taj osjećaj za gol. Najopasniji je kada ga ne vidiš na utakmici. Ali nije on samo Zrinjski. Imaju sjajnu ekipu, klub sređen, dovode igrače kad god hoće, dok mi nismo u toj poziciji."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Ivkovića riječ je imao i prvotimac Ermin Zec.

"Drago mi je da sam zdrav, treba mi taj kontinuitet. Hvala Bogu, igrao sam nekoliko utakmica. Oni su sjajna ekipa, primaju malo golova. Ali mi možemo do pobjede. Daju malo prostora, ali ćemo učiniti sve što možemo da zabijemo pogodak ili dva. Igramo kući i to nam je vjetar u leđa."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SonPen1946
"Zrinjski je najtrofenija ekipa u zadnjih nekoliko godina." Mitomanija opet na nivou!
3 8
Mustafa
Tačno Zrinjski ima najpametnijeg igrača ali mi imamo kostolomce koji će nadam se napokon zaustaviti tog Dodikovog krkana ?
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi