Željezničar razbio Kamešnicu s 10:0

Plavi izuzetno raspucani

Željezničar razbio Kamešnicu s 10:0

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara upisali su visoku pobjedu nad drugoligašem iz Podhuma kod Livna.

Amar Osim danas je dao priliku igračima na koje planira računati u narednoj sezoni i uglavnom je imao šta da vidi.

Iako su nasuprot sebe imali ekipu nekoliko rangova ispod i daleko nekvalitetniju, igrači Želje upisali su izuzetno visoku pobjedu, mada je moglo biti i daleko uvjerljivije da se iskoristila još neka šansa.

Već u petoj minuti je Željo poveo sa 1:0, a strijelac je bio novajlija u redovima Plavih Alispahić. Samo minut kasnije Asim Zec pogađa za 2:0.

Ubrzo Zaimović ne koristi dobru šansu, zatim i Mujezinović, da bi u 17. minuti Ramović izborio, a zatim i iskoristio penal za 3:0.

Minutu kasnije Željo je vodio 4:0. Zaimović je sjajnim lobom matirao nemoćnog golmana Kamešnice, a peti gol postiže Zec u 27. minuti.

Do kraja prvog dijela novi gol Ramovića za 6:0, a u nastavku su Plavi stigli do "desetke".

Bojo je eurogolom donio Želji vodstvo od 7:0, a do kraja utakmice pogađali su još Osmanković, Krpić s penala i Dacić, koji je i dan ranije postigao dva gola protiv Troglava u 3:1 pobjedi mladog tima Želje.

Osim je u prvih 45 minuta računao na sljedeće igrače: : Kjosevski, Osmanković, Sadiković, Stevanović, Pavić, Hajdarević, Alispahić, Asim Zec, Ramović, Mujezinović, Zaimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 46. minute igrali su: Erić - Šehić, Osmanković, Sipović, Stanić, Bojo, Mehić, Dacić, E. Zec, Veselinović, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
OVAKO CE SE MAI VELEŽ PROVESTI NA GRBAVICI HIHIHIHIHI A NAVIJACI CE IM DOBITI BATINA HAHAHAHAHAHAHAHAHA
0 20
Taceoni
Ovako izgleda nekako kad te mater ne abortira KRKANE
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi