Željezničar siguran, Ramić junak Sarajeva, neočekivan poraz Širokog Brijega

Premijer liga za kadete

Željezničar siguran, Ramić junak Sarajeva, neočekivan poraz Širokog Brijega

S. Mlaćo

U Premijer Omladinskoj ligi za kadete odigrani su susreti 21. kola.

Zanimljivo da su od šest utakmica čak na pet slavili gosti. Obraz domaćih timova spasila je Sloboda pobjedom nad NK GOŠK.

Lider Željezničar je bio ubjedljiv kod Mladosti. Gosti su slavili sa 4:1.

Mrežu domaćeg golmana pogađali su Tarik Pehil, Dario Ćorić, Madžid Šošić i Hamza Gasal. Jedini pogodak za domaće djelo je Haruna Goralije.

Iznenađenje smo vidjeli u Širokom gdje je Zvijezda 09 slavila sa minimalnih 1:0. Strijelac za goste bio je Aleksa Kovačević.

Tuzla City je savladala u gostima Čelik pogotkom Muhameda Redžića, dok je Sarajevo danas slavilo u Krupi 2:1 po veoma teškom terenu.

Domaći su poveli pogotkom Đorđe Nišića u 21. minuti, da bi nakon toga na scenu stupio Tarik Ramić i sa dva pogotka donio pobjedu izabranicima Admira Hasančića.

Zrinjski je slavio u Bijeljini sa 1:0 pogotkom Ivana Mihalja, dok je Sloboda očekivano deklasirala GOŠK. Bilo je 5:0.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Po dva puta mrežu Abrahama Miloša zatresli su Azur Trakić i Adi Alić, dok se jednom u listu strijelaca upisao Almin Mujčinović.

Željezničar je lider sa 49 osvojenih bodova, Široki Brijeg ima 47, a Sarajevo 39.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije