Željezničar u Međugorju savladao ekipu Čapljine

Prijateljska utakmica

Željezničar u Međugorju savladao ekipu Čapljine

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili Čapljinu sa 2:1 u sklopu priprema za drugi dio sezone.

Nakon pripremne utakmice protiv Slobode danas su izabranici Amara Osima snage odmjerili protiv prvoligaša Čapljine i slavili sa 2:1. Željo je odlično počeo utakmicu i do prednosti stigao već u četvrtoj minuti kada je Faris Zubanović na asistenciju Aldina Šehića glavom pogodio mrežu protivnika za 1:0.

Pet minuta kasnije zaprijetila je i Čapljina, ali pokušaj Mustafića odlazi pored gola. Gosti su imali dobru šansu u 25. minuti kada je Omanović centrirao, no u posljednji trenutak Zubanbović otklanja opasnost ispred gola Plavih.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je uspio da udvostruči prednost. Nakon dobre akcije najbolje se snašao Ivan Selemenev koji pogađa za 2:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Već na otvaranju drugog dijela Čapljina se vratila u meč. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Zubac koji je smanjio zaostatak svog tima na 2:1. Nakon toga gledali smo igru na sredini terena, te njie bilo ozbiljnijh prilika na meču. Na kraju rezultat je ostao 2:1 u korist Plavih.

Pripremni meč:

Željezničar - Čapljina 2:1 (Zubanović 4', Selemenev 39'/Zubac 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Aldin Ćeman - Aldin Šehić, Enio Zilić, Kemal Osmanković, Nediljko Kovačević - Denis Žerić, Đorđe Knežević - Eldar Šehić, Daniel Preradović, Ivan Selemenev - Faris Zubanović.

Čapljina: Stevanović, Tipurić, Cvitković, Bevanda, Dalmatin, Zubac, Šutalo, Omanović, Jazvin, Mustafić, Hasinović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Jbg, jaka Čapljina. Mora da je sudija zašiljio.
8 0
VelaHavle
Kakvi su ovo ovoliki srbi u nasem zeleznicaru...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi