Sve spremno za spektakl i borbu za finale na Grbavici: Poznati sastavi Željezničara i Veleža!

Bašić i Jusufbegović otkrili karte

Sve spremno za spektakl i borbu za finale na Grbavici: Poznati sastavi Željezničara i Veleža!

E. Čaušević

Željezničar i Velež večeras igraju na Grbavici revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a treneri oba tima već su saopštili početne sastave.

Sigurno je da nas na Grbavici očekuje dosta uzbuđenja i velika borba za plasman u veliko finale.

Velež je u prvom meču koji se igrao u Mostaru slavio sa minimalnih 1:0 i pokušat će odbraniti tu prednost večeras protiv Željezničara, ali jasno je da Rođenima neće biti nimalo lako jer će Željo maksimalno krenuti od prve minute po preokret.

Utakmica na Grbavici igra se od 18:30 sati, a Nermin Bašić i Nedim Jusufbegović već su objavili početne sastave za ovaj okršaj starih rivala.

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Jašarević, Beća, Mekić, Amoah, Štilić, Santos, Hodžić.

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Vehabović, Dejanović, Domić, Haskić, Lauš.

Oglasi

Iako je bilo najavljeno da gostujući navijači neće moći večeras na Grbavici bodriti svoju ekipu zbog radova na sjevenoj tribini na kraju je ipak odlučeno da će i oni dobiti određeni broj ulaznica.

To znači da će igrači oba kluba imati podršku s tribina što će im sigurno itekako značiti u meču koji odlučuje putnika u finale Kupa naše zemlje.

Glavni sudija večerašnje utakmice na Grbavici je Dragan Petrović iz Banjaluke, dok su njegovi pomoćnici Arnel Novalić iz Doboja i Radislav Kačaventa iz Gradiške. Četvrti sudija je Miloš Gigović (Gradiška).

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Treba istaći da se već zna prvi učesnik finala, a to je ekipa Zrinjskog koja je u dvomeču rutinski u polufinalu pobijedila Tuzla City.

Podsjećamo, veliko finale Kupa BiH igrat će se na Bilinom polju u Zenici 17. maja i ostaje nam da vidimo da li će Željezničar ili Velež biti protivnik Zrinjskog u tom meču.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

velez mo
Agresivno Rođeni
3 1
albis
Hajmo Ljože
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi