Akrapović i Klafurić otkrili karte: Mala iznenađenja u sastavu Željezničara

Utakmica počinje u 20 sati

Akrapović i Klafurić otkrili karte: Mala iznenađenja u sastavu Željezničara

Haris Zilić

Derbi 24. kola WWin lige odigrat će večeras od 20 sati na stadion Grbavica stari rivali Željezničar i Velež, a utakmica bi mogla biti itekako zanimljiva.

Rezultatski će biti važna za oba tima. Željezničaru bodovi trebaju u borbi za opstanak, a Veležu u borbi za Evropu.

Velež u utakmicu ulazi sa treće pozicije i 39 osvojenih bodova, dok je Željezničar trenutno u opasnoj zoni na 11. poziciji sa 23 bodova.

U slučaju pobjede Željezničar bi napravio dobar skok na tabeli i došao čak do osme pozicije, a dok bi Velež trijumfom učvrstio svoje treće mjesto.

Dakle, sve navedeno garantuje sigurno jednu dobru fudbalku predstavu na Grbavici, a meč je jučer najavio i trener Željezničara, Burno Akrapović.

Oglasi

"Očekujemo nakon pauze jednu interesantnu utakmicu protiv ekipe koja je bila u svojoj krizi, ali izvadili su se iz te krize posljednjom pobjedom. U kupu su ispali i ne mogu reći da imaju neke rezultate u posljednje vrijeme2, rekao je Akrapović i dodao:

2Nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja zna iznijeti loptu, zna šta radi i igraju ofanzivan fudbal na koji mi trebamo parirati isto ofanzivom. Nadam se da će za nas biti uspješna utakmica iako imamo dosta problema što se tiče toga kako sastaviti ekipu, ali gledamo pozitivno prema meču i mislim da ćemo pokazati naše pravo lice."

Najavu utakmice je imao i trener mostarskog tima, Dean Klafurić.

"Neću ništa prognozirati, jer sam trener, a ne prognozer. Prvi nam slijedi Željo, veselimo se što igramo na kultnom stadionu, to je derbi koji traje već desetljećima. Svima nam je dodatni motiv igrati takve utakmice. Željo se pojačao u ovom prelaznom roku, a i od ranije su imali kvalitetan kadar. Igraju puno organizovanije, taktički disciplinovanije, puno bolje u obje faze i to im je donijelo bolje rezultate, u derbiju protiv Sarajeva pogotovo", rekao je Klafurić.

Oglasi

A upravo su Bruno Akrapović i Dean Klafurić odabrali početne sastave za večerašnji susret na stadionu Grbavica.

FK ŽELJEZNIČAR: Muftić, Cavnić, Cocalić, Krpić, Drljo, Mijić, Boljević, Galić, Amoah, Selimović, Radovac.

FK VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Suljić, Lohan, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, Gholami.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija utakmice je Elvedin Topuzović iz Tuzle, pomoćnici su Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Arnel Novalič iz Doboja.

Četvrti sudija na večeršanjoj utakmici je Dražen Marić iz Bijeljine, a delegat je Vahidin Lušija iz Busovače.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
OOOOOOOOOOO,Hajde hebi ga,Hajde hebi ga,Hajde hebi ga,Plavog Gospodina.Jako Rođeni.Samo tri boda!
3 1
rodjak
samo da kazem FORZA VELEZ drugo me ne zanima ;)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti