Željezničaru bod protiv Maribora, Plavi drže sve u svojim rukama

Kup prijateljstva evropskih klubova 2019

Željezničaru bod protiv Maribora, Plavi drže sve u svojim rukama

A. Čaušević

Omladinici Željezničara su svom meču prvog kola Kupa prijateljstva evropskih lubova remizirali sa Mariborom. Bilo je 1:1. 

Od 4. do 9. juna na Zlatiboru se održava drugi po redu Kup prijateljstva evropskih klubova. Riječ je o turniru za igrače mlađe od 18 godina.

Na turniru učestvuje 12 ekipa i to je prva velika izmjena u odnosu na prošlu godinu. Bosnu i Hercegovinu će predstavljaju Sarajevo, Sloboda i Željezničar.

Prvi susret današnjeg programa odigrali su upravo omladinici Željezničara. Protivnik Plavih je bio Maribor. Meč je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Poslije poprilično neuzbudljivog prvog poluvremena oba gola su postignuta u nastavku utakmice.

Maribor je poveo je golom Vipotnika iz 42. minute, a izjednačenje našem predstavniku je pogotkom iz penala u 55. minuti donio Salanović.

S ova dva tima u grupi je Crvena zvezda koja jučer pobijedila Maribor s 2:0. Željezničar će sutra igrati svoj meč sa beogradskim timom te će mu biti dovoljan bod ili poraz manji od dva gola razlike za prolazak dalje.

Maribor - Željezničar 1:1 (Vipotnik/Salinović (p))

Maribor: Gorenjak, Bobarić, Verbič, Džankič, Obreht, Krašovic, Maher, Frešer, Cener, Ferčič, Vipotnik. Klupa: Jurca,Simonič, Vlaisavljević, Jelerčić, Mutavčić, Ciganović, Martinčić.

Željezničar: Muftić, Sarajkić, Beća, Drina, Ahmić, Salanović, Cacan, Dervić, Ramić, Aljić, Gasal. Klupa: Milićević, Delić, Pavlak, Hadžić, Karalić, Bajramović, Šošić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi