Sopić u očaju nakon poraza, ali najavljuje spektakl: Ako je pao Lille, past će i Dinamo!

Rijeka poklekla kada je to bilo najvažnije

Sopić u očaju nakon poraza, ali najavljuje spektakl: Ako je pao Lille, past će i Dinamo!

Samir Mlaćo

Rijeka je jučer pala u Zagrebu. Ne protiv Dinama, već protiv Lokomotive i to sa 3:1.

Riječani više nisu lideri, a sada im slijedi veliki derbi sa Dinamom. Dinamo ima i bod prednosti, te sve u svojim rukama.

Karizmatični Željko Sopić čestitao je Lokomotivi, te odmah okrenuo misli ka Dinamu.

"Čestitke Lokomotivi na pobjedi, mi moramo zajedno staviti glave i očekuje nas Dinamo. Ništa se nije promijenilo, bilo bi bolje da smo slavili, ali imamo još četiri kola do kraja.

"Dečki ne trebaju padati nakon jednog poraza, dat ćemo sve od sebe da dobijemo Dinamo", istakao je Sopić.

Otvoreno je govorio o razlozima poraza.

Oglasi

"Zabili su nam tri gola iz prekida, loše smo reagovali, imali su i malo sreće. Defanzivno smo loše odigrali, drugo poluvrijeme je bilo bolje. Mogli su imati neriješeno. Nemam šta prigovoriti igračima, nogomet su usponi i padovi, idemo dalje. Igrači igraju vrhunsku sezonu".

Dotakao se Dinamo, a onda i 'prozvao' novinare.

"Mi ćemo sve napraviti da dignemo ekipu i da dobijemo Dinamo. Vidjet ćemo ko će koga, ništa nije izgubljeno. Nedjelja 19:30 na Rujevici, pa ko dobije. Vjerovatno bi pola medija bilo sretno da Dinamo dobije i uđe u Ligu prvaka. Ponavljam nedjelja, 19:30 Rujevica. Ako je pao Lille, past će i Dinamo".

Jučerašnji meč u Kranjčevićevoj pratio je i trener Dinama Sergej Jakirović.

Bio je 'hladan', nije pokazivao emocije, a jasno je da je u sebi krio zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da će Jakirović na kraju sezone dobiti medalju ko god bio prvak. Razlog je što je u uvodnih nekoliko kola sjedio na klupi Rijeke, a sada predvodi Dinamo.

Dinamo sada ima 72 boda, Rijeka 71, a Hajduk je trećeplasirani i Splićani su već davno ostali bez šanse da se bore za trofej.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije