Borac protiv Željezničara: Šta je to remi?

Odigrali su 29. premijerligaških mečeva

Borac protiv Željezničara: Šta je to remi?

A. Beganović

Derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će u Banjoj Luci odigrati trećeplasirani Borac i drugoplasirani Željezničar.

Dueli ova dva kluba uvijek su privlačili mnogo pažnje, a otkako u Premijer ligi igraju klubovi sa prostora cijele BiH, od sezone 2002/2003 biće ovo 30 prvenstveni okršaj Borca i Željezničara.

Plavi s Grbavice se u ukupnom skoru uspješniji, odnosno slavili su 16 puta, Borac je trijumfovao 12 puta, a samo jedan prvenstveni meč ova dva kluba završio je bez pobjednika. Bilo je to prošle godine, na Grbavici nije bilo golova.

Što se tiče susreta u Banjoj Luci, odigrano ih je 14, a Borac je na svom terenu uspješniji. Deset puta su slavili Banjolučani, dok je Željezničar upisao četiri pobjede. Posljednji put Plavi su u Banjoj Luci u prvenstvenim okršajima slavili 19. novembra 2017. godine s minimalnih 1:0, a pobjedu im je donio Asim Zec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji prvenstveni duel ove dvije ekipe odigran u Banjoj Luci pripao je Borcu, koji je slavio sa ubjedljivih 3:0. Kajkut, Mirić i Jovanović su pogađali mrežu Željezničara.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sipopugaloma
Al od svih je najbitnije da je Began ubacio video iz 2017. gdje je njegov zeljescar trijumfovao
1 5
BlueBoys
Odvezite se u suton sa tri znacajna boda...:D
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi