"Željo igra kvalitetan nogomet i znamo da će biti paklena atmosfera"

Trener juniora Atletica pred gostovanje u Sarajevu

"Željo igra kvalitetan nogomet i znamo da će biti paklena atmosfera"

E. Škorić

Sutra od 16 sati na Grbavici će juniori Željezničara pokušati da prirede senzaciju i da eliminišu Atletico Madrid u Ligi prvaka.

Omladinska Liga prvaka ove godine posebno nam je zanimljiva, pošto su juniori Željezničara uspjeli da dođu do Atletico Madrida, a ukoliko na Grbavici pred oko desetak hiljada navijača, koliko se najavljuje, dođe do pobjede, onda će u osminif finala igrati vjerovatno protiv slavnog Real Madrida.

Nakon što su izbacili Lokomotivu i Ludogorec, izabranici Omera Joldića dobili su jako teškog rivala, no ako ništa - priredili su da navijači okupiraju Grbavicu i u trenucima kada prvi tim miruje i iščekuje drugi dio sezone.

Atletico je, barem ovako kada napišete ili izgovorite njegovo ime, favorit pred sutrašnji duel, ali trener Jorgandžija Manolo Cano nije nimalo miran.

"Željo je ekipa koja može da igra dobar nogomet i koji ima mnogo igrača koji svaki dan treniraju sa prvom ekipom, a četvorica ih igra u Premijer ligi za seniore. Osim toga, to je skup igrača koji ne zna za poraz u svojoj zemlji. Očekujemo također i ludu atmosferu, ali idemo da se predstavimo u najboljem izdanju", rekao je Cano.

"No, moram reći da se mi brzo prilagođavamo terenu, klimi i da imamo isti intenzitet kao i bh. tim. Igraćemo na velikom terenu, što nam omogućuje da razvijemo našu igru", dodao je trener Madriđana.

"Naš cilj je liga i tu smo prvi, borit ćemo se s Real Madridom i Rayo Vallecanom za titulu. A u Ligi prvaka smo imali tešku grupu, jer smo imali rivale poput Chelseaja i Rome, no sada se fokusiramo na Željezničar", zaljučio je Cano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije