Željo napadao i stvarao šanse, ali Varaždin slavio u pripremnom meču

Plavi izgubili 1:0

Željo napadao i stvarao šanse, ali Varaždin slavio u pripremnom meču

Fudbaleri Željezničara izgubili su danas u prijateljskom susretu koji je igran u Livnu od Varaždina sa 1:0. 

Željezničar je mnogo bolje otvorio meč pa je preko Mujezinovića odmah zaprijetio. On je šutirao iskosa, ali bez promjene rezultata.

Plavi su i nakon toga bili nešto konkretniji, a Varaždin prvi put prijeti u 12. minuti. Tada je Glavina pokušao, ali pored gola sarajevske ekipe. Samo šest minuta kasnije Varaždin je poveo. Strijelac je bio Brlečić i to nakon ubačaja sa strane.

Željo je nakon toga ponovo opasniji na terenu, a Plavi prvi put poslije gola prijete preko Ramovića u 22. minuti, ali lopta završava u naručju protivničkog golmana.

Poslije toga po jedna prilika na obje strane, ali golmani su sigurni. Do kraja prvog dijela šansu je imao i Hajdarević, ali je šutirao pored gola.

Plavi drugo poluvrijeme otvaraju u nešto izmjenjenom sastavu, a u tim okolnostima prvi prijeti Asim Zec, ali golman i stoper hrvatskog tima mu blokiraju šut.

Kasnije i Varaždin stvara vrlo dobre šanse. Prvo je u 56. minuti Kessie pokušao, ali Erić mu je odbranio, da bi potom rezervi golman Želje imao u jednom napadu hrvatskog tima dvije dobre intervencije.

Plavi se potom ponovo bude i prijete preko braće Zec. Prvi je pokušao Asim, ali preko gola, da bi kasnije njegov stariji brat šutirao, ali dvojica protivničkih igrača se bacaju i blokiraju mu udarac.

Do kraja meča dvije šanse za Plave je imao Alispahić. Prvo je slabo šutirao, da bi sedam minuta prije kraja iz slobodnjaka pogodio prečku.

Zaimović i Zec su do kraja pokušavali, ali Željo nikako nije uspijevao doći do gola pa je ostalo 1:0 za hrvatski tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sastav Željezničara u prvom poluvremenu: Kjosevski - Stevanović, Sipović, Osmanković, Pavić - Hajdarević, Bojo - A. Zec, Ramović, Mujezinović - Krpić.

Sastav Željezničara u drugom poluvremenu: Erić - Stanić, Sipović, Osmanković, Pavić - Alispahić, Sadiković - Mujezinović, E. Zec, Veselinović - Zajmović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1981mostar
NISTA KRKANE SUTRA OPET KAMESNICE MALO I GOTOVO HAHAHYAAH
23 1
Benjamingst
Krkan završio u bolnici... Dijagnoza bolesti Varaždin.
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi