Željo Pod Bijelim brijegom bez pobjede već šest godina

Zrinjski neugodan protivnik za Plave sa Grbavice

Željo Pod Bijelim brijegom bez pobjede već šest godina

Samir Mlaćo

Nogometaše Željezničara u subotu očekuje veoma težak ispit, s obzirom da će u goste mostarskom Zrinjskom. 

Zrinjski ove sezone igra sjajno, a Plemići svoje protivnike ruše efikasnim partijama i njihov navalni red djeluje potpuno nezaustavljivo.

Plavi sa Grbavice ne mogu se pohvaliti uspjesima Pod Bijelim brijegom,  s obzirom da su tamo posljednji put slavili 31.10. 2010. godine kada je u okviru 12. kola Premijer lige tri boda Željezničaru (0:1) donio Srđan Savić.

Želju je tada sa klupe predvodio Amar Osim, a u timu je od igrača koji će sutra biti u kombinaciji bio Srđan Stanić. Zanimljivo da je napad tima iz Mostara predvodio hrvatski internacionalac Ivan Lendrić, koji je sada prvi strijelac tima iz Doline ćupova, a dobru formu potvrdio je u prošlom kolu kada je sa dva pogotka donio svom  timu tri boda iz Viteza.

Zrinjski je posljednju domaću pobjedu nad Plavima upisao 17. 10. 2015. godine pogotcima Filipovića i Todorovića, a za Želju je pogađao Brazilac Farias. Također se radilo o susretu 12. kola, a zanimljivo da je Željo prednost imao do 86. minute, ali na kraju i ispustio bodove. 

U posljednjem međusobnom duelu ova dva tima odigranom na stadionu Grbavica prije nešto više od tri mjeseca Zrinjski je slavio sa minimalnih 1:0 pogotkom Nemanje Bilbije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će Željo nastaviti negativni niz u Mostaru ili će Zrinjski produžiti uspješni skor protiv tima iz našeg glavnog grada znat ćemo sutra iza 16 sati.  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi