Željo u sjajnom meču slavio protiv Zvijezde 09
S pravom su Omer Joldić i njegovi saradnici upozoravali na gostujući tim, pošto je Zvijezda 09 postigla dva gola i pokazala da ima kvalitet da se nosi i sa najboljima u ligi

Pet golova na pomoćnom terenu stadiona Grbavica

Željo u sjajnom meču slavio protiv Zvijezde 09

E. Škorić, foto: T. Hebib

Juniori Željezničara sezonu su novu sezonu Premijer lige otvorili pobjedom nad Zvijezdom 09 (3:2) na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

U Željezničaru su u najavi utakmice isticali da Zvijezda 09 itekako ima kvalitet i nisu pogriješili, ali ipak je domaćin bio bolji i zasluženo slavio, mada su gosti prvi došli do vodstva.

Zvijezda je povela u 29. minuti golom Ognjena Mojovića, no Plavi su uspjeli da se brzo vrate, pošto je u 32. minuti Muhamed Salanović izjednačio na 1:1.

Ostalo je 1:1 do poluvremena, no samo pet minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno izabranicima Omera Joldića da povedu po prvi put danas, a strijelac za 2:1 bio je Enad Ahmić.

Petnaestak minuta prije kraja je Hamza Gasal zabio pogodak za 3:1 i za uspješan start Željezničara u novoj sezoni juniorskog šampionata, a Zvijezda je uspjela da u 88. minuti preko rezerviste Sretena Miloševića smanji na 3:2, što je bio i konačan rezultat.

Željezničar - Zvijezda 09 3:2 (Salanović 32, Ahmić 50, Gasal 77/ Mojović 29, Milošević 88)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Željezničar: Muftić, Drina, Musić, Duraković, Ahmić, Salanović, Mujić, Dervić, Subašić, Baramović, Gasal.

Zvijezda: Trisić, Janković, Kovačević, Janjić, Tomić, Stanišić, Rukavina, Dujković, Beatović, Mojović, Dodig.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi