U Srbiji haos: Gosti zbog šala napustili teren i više nisu htjeli da igraju, na tribinama obračuni

Nesvakidašnja situacija

U Srbiji haos: Gosti zbog šala napustili teren i više nisu htjeli da igraju, na tribinama obračuni

E. Škorić

Derbi Srpske lige između Zemuna i Rada prekinut je nakon samo 15 minuta igre, kada su gostujući fudbaleri napustili teren i otišli u svlačionicu.

Zemun je vodio 2:0 protiv Rada, kada su navijači domaće ekipe upali na teren i uzeli šal Rada od golmana. Šal je bio vezan za stativu, no ubrzo su ga domaći "ukrali".

Bijesni gosti nisu htjeli da nastave utakmicu, zbog čega su se povukli, a istovremeno su se na tribinama sukobili navijači Rada sa policijom.

Taj je obračun trajao nekoliko minuta, a sve možete pogledati na videu ispod od 28.45 minuta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Delegat i sudija su potom ocijenili da su se stekli uslovi da se utakmica nastavi, ali gosti sa Banjice nisu htjeli da izađu na teren uz obrazloženje da je golman Luka Mitrović zadobio potres mozga i da nije u stanju nastaviti utakmicu, zbog čega je sudija odsvirao kraj.

Bilo je povrijeđenih navijača, a nekoliko njih je na kraju i privedeno. Takmičarski organi Fudbalskog saveza Beograda donijet će konačnu odluku o utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi