Zeničanin u 30. godini zaigrao za Hrvatsku: "Modrićev potez je učinio da shvatim gdje sam"

Oduševljen što je zaigrao u dresu Vatrenih

Zeničanin u 30. godini zaigrao za Hrvatsku: "Modrićev potez je učinio da shvatim gdje sam"

A. Čaušević

Nije strana pojava da fudbaleri rođeni u Bosni i Hercegovini igraju za reprezentacije Srbije ili Hrvatske. 

Posljednji primjer je Ante Budimir. Napadač rođen u Zenici je prije nekoliko dana upisao svoj prvi nastup u dresu Vatrenih i to sa punih 30. godina.

U razgovoru za Index.hr iskusni član Osasune je ispričao kako je gest Luke Modrića u svlačionici učinio da odmah shvati gdje je došao.

U prijateljskom susretu sa Švicarskom prve minute za Hrvatsku je upisao i Domagoj Bradirić koji je devet godina mlađi od Budimira.

"Odmah sam shvatio zašto je Hrvatska bila druga na svijetu. Bradariću je to također bio prvi nastup i on je igrao od prve minute. Kapetan Modrić je u svlačionici naglasio da mu je to debi i da mu ekipa mora pomoći. Ja sam također osjetio tu podršku i to su stvari koje čine velike ekipe", rekao je Budimir.

Inače, Budimir je do sada igrao za seniroske timove Intera iz Zaprešića, Lokomotive, St. Paulija, Crotonea, Sampdorije i Mallorce koja je ljetos odbila Valladolidovu ponudu od 15 miliona i poslala ga na posudbu u Osasunu.

Top Komentari

user1583752673
Koga briga za njega i sto je on zaigrao za Hrvatsku!
10 8
pero98
Dobro došao Ante u najdraži dres. Zaslužio si poziv. Sretno.
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi