Zeničanin u Španiji: Budimir izabrao Mallorcu ispred Dinama

Ante Budimir napustio Crotone

Zeničanin u Španiji: Budimir izabrao Mallorcu ispred Dinama · Zvanično

Ante Budimir, 27-godišnji napadač koji je rođen u Zenici, novo je pojačanje Mallorce.

Nakon što je postalo jasno da neće ostati u Crotoneu, Budimir se prethodnih dana spominjao kao moguće pojačanje Dinama iz Zagreba, ali svoju karijeru na kraju će nastaviti u drugom rangu španskog nogometa.

Mallorca je putem zvanične stranice objavila da Budimir dolazi na posudbu do kraja sezone, a nije isključeno ni da ugovor bude otkupljen, naravno, ukoliko obje strane budu za to.

"Vjerujem u projekat. Ovo su ekipa i klub koji žele napredovati, želim biti dio toga. Ovo je jako dobar klub za nastaviti igrački rast", izjavio je Budimir na predstavljanju.

U protekloj polusezoni Budimir je za Crotone odigrao 17 utakmica u Serie B i pritom je postigao tri pogotka uz dvije asistencije.

Vezan za BiH

Budimir je svoju karijeru započeo u Radniku iz Velike Gorice, a prije nego što je došao u Crotone, odnosno Mallorcu, ranije je igrao za Sampdoriju, St. Pauli, Lokomotivu, Inter Zaprešić, LASK...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao što smo spomenuli, rođen je u Zenici, ali njegovi su roditelji porijeklom iz mjesta Ozimice kod Žepča, gdje Budimir dolazi kad god je u mogućnosti.

"Moja baka i djed cijeli život žive u Bosni i Hercegovini, dok sam bio manji po nekoliko mjeseci sam tamo provodio, ali sada dolazim barem jednom godišnje", kazao je Budimir za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi