Zenički majstor se vratio na teren u velikom stilu
Salčinović je nogometaš koji svojom pojavom na terenu, ali i fudbalskim umijećem dosta znači za ekipu, a to se vidjelo i na utakmici protiv GOŠK-a, kada je sjajnom asistencijom za Vrhovca bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu ekipe s Bilinog polja

Salčinović asistent za jedini gol na utakmici

Zenički majstor se vratio na teren u velikom stilu · Komentar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na Bilinom polju savladali ekipu GOŠK-a s minimalnih 1:0. Zeničani su pobjedom osigurali opstanak četiri kola prije kraja, a matematički su još u igri za izlazak u Evropu.

Trener Cihat Arslan u posljednje vrijeme ima velike probleme sa sastavljanjem igračkog kadra. Miletić i Vardo su završili sezonu zbog povreda, dok je posljednje dvije utakmice zbog kartona propustio ponajbolji igrač Anel Dedić. Jučer se u 25. minuti povrijedio Paschal Okoli, kojem je  stradala zadnja loža.

Strateg Zeničana umjesto defanzivnog veznog, na teren je poslao klasičnog ofanzivca Fenana Salčinovića, koji je pri ulasku u igru preuzeo kapitensku traku od Nermina Jamaka. Iako se na ovom 31-godišnjem igraču primijeti da nije fizički spreman, njegovo nogometno znanje i vic koji ima u igri niko ne može osporiti niti oduzeti.

Salčinović je posljednju utakmicu prije jučerašnje odigrao protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja 24. novembra prošle godine, a nakon toga imao je nekoliko povreda, zbog čega je propustio dosadašnji dio prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što se oporavio od povrede jučer je pokazao svoje nogometno znanje. S nekoliko sjajnih prodora i šuteva siromašnoj utakmici dao je šmek i digao je publiku na noge. Ipak, ključni trenutak utakmice desio se u 63. minuti, pogađate ko je s loptom, Fenan Salčinović s desne strane sjajno je centrirao, lopta je u glavu pogodila mladog Vedrana Vrhovca, koji pogađa za 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačni rezultat utakmice.

Salčinović se možemo kazati vratio u stilu, a vidjet ćemo hoće li nakon kraja sezone okončati svoju karijeru ili će nastaviti još igrati. Bez obzira na sve češće povrede i jučer se vidjelo da ima još uvijek šta za ponuditi i bila bi prava šteta ukoliko bi se odlučio za prekid karijere. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BojanN
pitanje za Kurbegovica..zasto ga toliko dizes u nebesa? Ok, korektan igrac, ali mnogo puta ponasanjem i crvenim kartonima ostavio klub na cjedilu.. nerealno ga toliko uzdizes
3 1
VelaHavle
Jes ovaj Kurbegovic seljak... cuj otisla zadnja loza
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi