Zenit doveo iranskog Messija
(Foto: EPA) Vjeruje se da je Azmounov transfer koštao oko 12 miliona eura

Sardar Azmoun ima novi klub

Zenit doveo iranskog Messija · Zvanično

Wolverhampon je navodno bio jako blizu da u posljednjim danima zimskog prelaznog roka realizuje transfer Sardara Azmouna, 24-godišjneg iranskog napadača.

Ovaj fudbaler kojeg već godinama nazivaju iranskim Messijem, prije svega u njegovom rodnom Iranu, ipak nije otišao u Wolverhampton.

Danas, međutim, stiže potvrda da je Azmoun ove zime realizovao transfer i to u ruski Zenit. On je sa Zenitom potpisao troipogodišnji ugovor, a navodno je njegov sada već bivši klub Rubin Kazan inkarisao oko 12 miliona eura.

Iranskog Messija ćemo tako vrlo brzo vidjeti na djelu i u Ligi Evrope s obzirom da ga je Zenit već uspio registrovati za ovo takmičenje.

Sardar Azmoun je u Rubin stigao 2013. godine iz omladinskog pogona iranskog Sephana, a značajan dio svoje dosadašnje karijere je proveo i na posudbi u Rostovu.

Za reprezentaciju Irana Azmoun je debitovao još 2014. godine. Od tada je skupio 43 nastupa i postigao 27 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi