Zenit savladao Lyon, Valencia bolja od Genta

Odigrane utakmice trećeg kola Lige prvaka grupe H

Zenit savladao Lyon, Valencia bolja od Genta

Endin Čaušević

Zenit je na svom terenu u okviru trećeg kola Lige prvaka grupe H na svom terenu savladao Lyon, dok je Valencija bila bolja od Genta. 

Zenit je stigao i do treće pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka, a večeras su na svom terenu savladali francuski Lyon. Domaći su već u trećoj minuti stigli do vodstva kada je mrežu Lyona zatresao Artem Dzyuba. Lyon je priliku za izjednačenje imao u 22. minuti kada je Yanga-Mbiwa šutirao s velike udaljenosti, ali je Kerzhakov sjajno odbranio.

Lyonu su u drugom poluvremenu bile potrebne četiri minute da stignu do izjednačenja. Nakon asistencije Jaileta na 1:1 poravnao je Lacazette. Ipak, domaći su ekspresno odgovorili. Hulk je sjajnim golom u 56. minuti ponovo doveo Zenit u vodstvo (2:1). Treći gol za Zenit postigao je Danny u 83. minuti utakmice.

U drugoj utakmici ove grupe sastali su se Valencia i Gent, a domaća ekipa slavila je rezultatom 2.1. Valencija je u 15. minuti povela sa 1:0 sjajnim golom Feghulija, da bi Gent pet minuta prije kraja prvog poluvremena preko Foketa izjednačio na 1:1.

Domaća ekipa je nakon nekoliko dobrih prilika na početku drugog poluvremena uspjela da postigne i drugi gol. U 73. minuti utakmice Valencija stiže ponovo do prednosti autogolom Mitrovića. 

Zenit je lider grupe sa devet bodova, druga Valencija ima šest, dok Lyon i Gent imaju pojedan osvojen bod.

Liga prvaka grupa H, 3. kolo:

Zenit – Lyon 3:1

Valencia – Gent 2:1


Artem Dzyuba 1:0 | Zenit St. Petersburg - Lyon... by footballTV


Alexandre Lacazette Goal - Zenit 1 - 1 Lyon... by altindailymotion


Hulk Fantastic Goal - Zenit 2 - 1 Lyon 2015 by HDFootball2015

 


Danny Alves Goal - Zenit 3-1 Lyon by altindailymotion


Sofiane Feghouli Goal Valencia 1 - 0 Gent... by funnyno1


Goal Foket T. - Valencia 1 - 1 Gent... by Football--Live

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 


Goal Mitrović S. ~Valencia 2-1 Gent~ by hervesonkeng88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.