Zenit želi Mutua

Mutu zamjena za Aršavina?

Zenit želi Mutua

Adnan Beganović

Zenit iz Sankt Peterburga želi u svoje redove dovesti rumunjskog reprezentativca i napadača Fiorentine, Adriana Mutua. 

Zenit je još uvijek u potrazi adekvatne zamjene za Andreja Aršavina koji je u zimskom prelaznom roku završio u Arsenalu, a posljednje informacije govore da bi ta zamjena trebao biti upravo Mutu.

Mutu je u ovoj sezoni zbog učestali povreda odigrao samo 19 utakmica u dresu "Viola" i pritom zabio 13 golova.

U aprilu je na kvalifikacijskoj utakmici između Rumunije i Srbije povrijedio meniskus lijevog koljena, te je odmah podvrgnut operativnom zahvatu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon operativnog zahvata spominjalo se da bi mogao zaigrati u posljednja tri kola Serie A, ali najnovije pretrage su pokazale da njegovo koljeno još nije spremno za napore, tako da je klub iz Firence najavio da njegove usluge neće koristiti do kraja sezone.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.