Zenitovo čudo neviđeno za prolaz u play off
(Foto: EPA)

Evropska liga

Zenitovo čudo neviđeno za prolaz u play off

Midhat Šljivak

Ruski Zenit savladao je Dinamo iz Minska nakon produžetaka sa 8:1 i ostvario je plasman u play off Evropske lige.

Tim iz St. Petersburga je u ovaj meč ušao sa minusom od četiri gola iz prvog meča. Ipak, uspjeli su napraviti nevjerovatan povratak i na kraju su u produžecima prošli dalje.

Zenit je imao samo 1:0 nakon prvih 45 minuta. Pogodio je Paredes u 22. minuti, da bi nadu donio Noboa pogotkom za 2:0 u 66. minuti.

Paredes je šest minuta kasnije isključen i činilo se kako je tu definitivan kraj za ruskog velikana. Ipak, Artem Dzyuba sa dva gola u četiri minute (75. i 79.) donosi Zenitu prednost od 4:0 i odvodi meč u produžetke.

Tamo je viđena prava ludnica. Dinamo preko Yahaye u 99. minuti dolazi do gola za 4:1 i domaćim su bila potrebna još dva gola za prolaz dalje.

Do njih su i došli. Prvo je Driussi u 109. minuti pogodio za 5:1, da bi Dzyuba trećim golom u 115. minuti sa penala pogodio za 6:1.

Nije tu bio kraj. U nadoknadi drugog produžetka Robert Mak pogađa još dva puta i završava meč za konačnih 8:1 i odlazak u play off gdje ih čeka norveški Molde.

Sevilla je novu sezonu Serije A najavila pobjedom od 0:5 na gostovanju kod litvanskog Žalgirisa, dok se truski Bešiktaš provukao dalje nakon što je poražen sa 2:1 od LASK-a u Linzu.

Ipak, gol Negreda u nadoknadi meča ih je odveo u play off gdje ih čeka Partizan

Evropska liga, 3. pretkolo:

Zenit - Dinamo Minsk 8:1
Žalgiris - Sevilla 0:5
LASK - Bešiktaš 2:1
Luzern - Olympiacos 1:3

Top Komentari

milojko
Sevilla igra Seriju A? e moj tupane!
18 0
Mesa.Sabanadzovic
Pa ovo je ko atalanta
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi