Žerić zadovoljan: Igrači su odgovorili zadatku
Foto: RTVUSK

Jedinstvo slavilo protiv Zvijezde

Žerić zadovoljan: Igrači su odgovorili zadatku

Jedinstvo je jučer na stadionu Pod borićima u Bihaću ostvarilo vrijednu pobjedu u borbi za opstanak. 

U utakmici 23. kola 1. lige FBiH izabranici Nedžada Žerića su nadigrali Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 3:1 i tako zauzeli osmu poziciju na tabeli, koju je uoči sezone unaprijed 'prežaljenom' Jedinstvu rijetko ko predviđao. 

Očekivano razloga za zadovoljstvo ima i trener Nedžad Žerić.

"Zadovoljan sam partijom koju smo pružili protiv Zvijezde. Igrali smo protiv kvalitetne i dobro vođene ekipe od strane trenera Bojana Magazina. Mi smo i u ovoj, kao i svakoj domaćoj utakmici, bili pod imperativom pobjede i drago mi je što su igrači na najbolji mogući način odgovorili zadatku. Visok poraz u Visokom nije poremetio atmosferu u timu i na kraju smo zasluženo slavili", kazao nam je Žerić. 

Žerić je na kormilo Jedinstva došao u iznimno teškoj situaciji. 

"Kada analiziram cijelu sezonu i dio otkako sam ja tu, mogu da budem zadovoljan. Zajedno sa Novim Travnikom smo zadnji krenuli s pripremama, ostali smo bez velikog broja igrača i uz to sve u klubu situacija nije bajna, ali unatoč tome osvajamo bodove. Moramo biti zadovoljni. Fokusirani smo samo na opstanak i dajemo sve od sebe iz utakmice u utakmicu da to i ostvarimo."

Dodaje Žerić da je u teškoj finansijskoj situaciji teško motivisati igrače.

"Mene raduje što su momci karakterni i shvataju kakva je situacija u klubu, ali sportski motivi sviju nas tjeraju da dajemo sve od sebe. U prošlom kolu kada smo igrali u Visokom morali smo putovati na dan utakmice i u takvim okolnostima je zaista teško očekivati nešto, ali ne predajemo se." 

Saradnja sa Jedinstvom ovom 44-godišnjem stručnjaku traje do kraja sezone. O budućnosti, za sada, još uvijek ne razmišlja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sada samo trebamo zasukati rukave, raditi i ostati u ligi. Za dalje ćemo vidjeti", podvukao je Žerić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi