Žestok udar na Piquea od strane navijača Barce i katalonskih medija

"Nikada nećeš biti lider kluba"

Žestok udar na Piquea od strane navijača Barce i katalonskih medija

E. Čaušević

Gerard Pique je jučer izjavio da nije iznenađen što Antoine Griezmann neće doći u Barcelonu jer je imao priliku da razgovara sa francuskim napadačem.

Saga oko Griezmanna i Barcelone trajala je mjesecima, a francuski napadač jučer je poručio da ostaje u Atletico Madridu čime je prekinuo sve špekulacije. Nakon toga oglasio se i Pique koji je poručio da je znao da neće doći Griezmann, te da mu je ranije dao ideju da napravi dokumentarac oko ove sage.

Ovaj potez je šokirao predsjednika Barcelone, Josepa Mariju Bartomeua, ali i navijače ovog kluba. Mnogi su mišljenja da je svojom izjavom Pique utjecao na odluku Griezmanna, te da ga je svojim bezobraznim ponašanjem odgovorio od dolaska u Barcu.

"Griezmann mi je ranije rekao da postoji šansa da dođe u Barcu. Ja sam mu predložio da snimi dokumentarac o svojoj odluci, nisam ga savjetovao šta da radi samo sam mu dao ideju. Kada sam saznao da neće doći u Barcu rekao sam to ljudima u klubu. Predsjednik Bartomeu me nazvao, bio je sje**n, ali Barcelona je iznad svih pojedinaca i puno je igrača koji žele doći", rekao je jučer Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski Sport jutors je poručio Piqueu da više ne smije raditi takve stvari i u ime navijača Barce govoriti ono što on misli. Također, poručili su mu da zbog ovakvih stvari nikada nije i neće biti lider Barcelone. Sličnu stvari napravio je s Neymarom ljetos objavom slike da ostaje u Barci, a Brazilac je kasnije otišao u PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi