Žestoka kazna za Mirzu Varešanovića

Suspenzija i novčana kazna

Žestoka kazna za Mirzu Varešanovića

E. Čaušević

Bh. stručnjak Mirza Varešanović odlučio je napustiti klupu Olimpika nakon poraza u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Zvijezde 09. 

Olimpik je prošle sedmice poražen na domaćem terenu od Zvijezde 09 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, a nakon ove utakmice ostaku na mjesto trenera odlučio je podnijeti Mirza Varešanović. On je poručio da to radi iz privatnih razloga, te da se nada da će to u ekipi izazvati šok-terapiju pred sutrašnji revanš protiv Zvijezde 09.

Ipak, iako je trenutno bez posla Varešanović neće moći vršiti bilo kakvu funkciju u fudbalu narednih mjesec dana. Naime, Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine objavio je danas da je Disciplinska komisija kaznila Varešanovića sa zabranom vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju od mjesec dana.

Pored toga, Varešanović je kažnjen i sa 1.000 KM, a sve zbog prekršaja iz člana 44. DP NS/FS BiH (nesportsko ponašanje) na utakmici 14. kola Prve lige FBiH između Iskre i Olimpika.

Top Komentari

Gari Garinča
Mala kazna za onakvo primitivno ponašanje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi