Mirza Varešanović napustio klupu Olimpika

Vukovi ostali bez trenera

Mirza Varešanović napustio klupu Olimpika

M. Šljivak

Mirza Varešanović od večeras više nije trener FK Olimpik.

Ovu odluku je Varešanović saopštio večeras Upravi tima i to nakon serije nešto slabijih igara tima koji je jedan od kandidata za ulazak u društvo najboljih timova u BiH.

Varešanović je imao namjeru iz privatnih razloga napustiti tim sa Otoke po završetku jesenje sezone, a odluku o odlasku je donio iz razloga što se nada da će taj potez izazvati šok-terapiju pred revanš meč Kupa BiH protiv Zvijezde 09, koji se igra naredne srijede.

Mirzi Varešanoviću je ovo bio drugi mandat na klupi sarajevskog tima, a kao potencijalna zamjena na klupi Vukova spominje se nekadašnji trener Željezničara Dino Đurbuzović.

Olimpik je nakon prvog dijela sezone na trećem mjestu Prve lige sa dva boda manje, a Kupu su na Otoci poraženi od Zvijezde 09 rezultatom 1:2.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi