Zidane ima dvije opcije kao zamjenu za Varanea

Realu će biti potreban stoper

Zidane ima dvije opcije kao zamjenu za Varanea

Edmir Škorić

Raphael Varane planira da napusti Real Madrid i danas je to saopštio klubu.

Varane je standardan defanzivac Reala, jedan je od boljih u Evropi, ali navodno se zasistio Madrida i ima želju da proba nešto novo, a za njega se zanimaju PSG i Manchester United.

U Realu će vjerovatno pristati na prodaju Varanea, a Zinedine Zidane će morati da traži novog defanzivca, koji će sa Sergijom Ramosom činiti taj blok ispred golmana.

Na tržištu nema puno kvalitetnih stopera, a oni koji su zaista kvalitetni, imaju cijenu nije nimalo mala. Osim toga, uglavnom se isti defanzivci povezuju sa mnogim klubovima.

Kalidou Koulibaly, stoper Napolija, vjerovatno je i najtraženiji. Njega već izvjesno vrijeme prati Manchester United, ali sada će ga i u Madridu pokušati dovesti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Koulibalyja, realna opcija za Real i predsjednika Florentina Pereza je 24-godišnji Jose Gimenez iz Atletico Madrida.

Prema španskom listu AS, njih dvojica bit će glavne mete Reala ukoliko Varane definitivno ode, mada nije isključeno da se Real odluči i za nekog trećeg, ovisno o tome koliko Napoli i Atletico budu spremni da sarađuju i puste Koulibalyja, odnosno Gimeneza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi