Zidane izabrao prvi put poslije tri mjeseca početnu postavu i naljutio neke zvijezde

Real igra protiv Eibara

Zidane izabrao prvi put poslije tri mjeseca početnu postavu i naljutio neke zvijezde

Za otprilike sat vremena na stadionu Alfredo Di Stefano ekipa Real Madrida će u 28. kolu La Lige dočekati Eibar. 

Bit će ovo prvi meč za Kraljeve poslije tromjesečne pauze, a u istom će morati odgovoriti na sinoćnju uvjerljivu pobjedu Barcelone kod Mallorce (0:4) te na taj način ostati u trci za šampiona.

Madriđani će u ovom susretu igrati u izuzetno jakom sastavu jer su se oporavili gotovo svi igrači. Obzirom da je konkurencija za prvu postavu izuzetno jaka, neke zvijezde su morale ostati na klupi.

Jedna od njih je Gareth Bale. Velšanin će sigurno biti ljut zbog ovakve odluke trenera Zinedina Zidana, posebno zbog činjenice da je njegovo mjesto zauzeo mladi Rodrygo.

Na klupi je ostao i Federico Valverde koji je do sada bio standardan u prvoj postavi, a tu negdje pored njega bit će i Isco te Vinicius Junior. Dobra vijest za navijače Reala je oporavak Marca Asensija koji večeras također meč počinje s klupe.

Ovako izgledaju postave oba tima:

Real Madrid: Courtois, Ramos, Marcelo, Varane, Carvajal, Casemiro, Modrić, Kroos, Rodrygo, Hazard, Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eibar: Dmitrović, Correa, Arbilla, Oliveira, Rafa, De Blasis, Exposito, Alvarez, Cristoforo, Orellana, Kike.

Meč počinje od 19.30 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi