Zidane konačno progovorio o statusu Balea

Francuz je valjda bio dovoljno jasan

Zidane konačno progovorio o statusu Balea

Trener Real Madrida Zinedine Zidane progovorio je o statustu jedne od najvećih zvijezda Garetha Balea. 

Španski mediji Balea čitavo ljeto 'sele' u druge timove govoreći kako bi njegov eventualni ostanak u klubu pravio probleme Realu obzirom da ima ogromnu oplatu.

Ipak, Zidane tvrdi da neće biti problema ako Velšanin ostane na Santiago Bernabeu stadionu.

"Njegov ostanak ne bi bio problem. Ne mogu reći da je taj fudbaler problem. On ima ugovor s klubom, on je trenutno s nama, ali svašta se u fudbalu može dogoditi. Moram respektovati sve fudbalere, on je s nama i igrač je Real Madrida. Njegova situacija se nije promijenila u odnosu na juni", rekao je Zidane.

Podsjetimo, Bale je dio ekipe koja je otputovala u Sjedinjene Američke Države na pripreme pred novu sezonu skupa sa skupim pojačanjima kao što su Eden Hazard, Luka Jović ili Ferland Mendy.

Velšanin se za sada povezuje najviše sa Manchester Unitedom i Tottenhamom, a tu su i PSG te Bayern Minhen.

Kraljevi imaju još nekoliko želja kada je u pitanju prelazni rok. Prije svega tu je Paul Pogba, ali teško je vjerovati da će Manchester United pustiti svog ponajboljeg igrača.

Novinari su Zidanea pitali i o tom slučaju.

"Znamo šta želimo uraditi i radimo na tome", kratko je prokomentarisao Zidane.

Inače, Real Madrid će u Sjedinjenim Američkim Državama odigrati tri prijateljske utakmice i to protiv Bayerna, Arsenala i Atletico Madrida.

Srceparajući oproštaj Zinedinea Zidanea od preminulog brata

Zinedine Zidane napustio je prošlog petka trening-centar Real Madrida u Montrealu i zaputio se u Francusku.

Razlog njegovog odlaska je činjenica da je želio provesti posljednje trenutke uz teško bolesnog brata Farida, koji je nažalost i preminuo u 54. godini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zinedineu je njegova smrt teško pala, a od njega se oprostio zaista emotivnom porukom.

"Moj veliki brate Farid. Uvijek si mi pokazivao pavi put, uvijek si bio hrabar. Sve si volio i svi su te voljeli! Ponosan sam na tebe. Zauvijek u srcu", napisao je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Allah rahmetelje FARID ZIDAN, neka ti Allah đ.š podari vječni i lihepi firdeus
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti