Zidane: Ramosa neću izostaviti iz tima zbog uvreda

Trener Reala o situaciji Ramosa

Zidane: Ramosa neću izostaviti iz tima zbog uvreda

Kapiten Real Madrida našao se na udaru kritika navijača Seville nakon utakmice koju su ove dvije ekipe igrale u četvrtak navečer u okviru Kupa kralja.

Konačan rezultat glasio je 3:3, a Ramos je postigao drugi pogodak za svoju ekipu i to sa bijele tačke. Defanzivac Kraljevskog tima matirao je protivničkog golmana panenkom te je nakon toga jednom gestikulacijom razljutio navijače Seville.

Ono što je zanimljivo je da su ga domaći navijači gotovo sve vrijeme provocirali sa tribina iako je Ramos karijeru počeo upravo u njihovom klubu. Real sutra ponovo gostuje kod Seville, ovog puta u okviru La Lige, a Zinedine Zidane poručuje da će Ramos biti u sastavu i da će igračima poručiti da se skoncentrišu na utakmicu.

"Priča oko Ramosa je završena, ne želim se baviti budalaštinama, nego fudbalom. Razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici", rekao je Zidane.

Novinare je zanimalo hoće li Zidane povući fudbalere sa terena ukoliko domaći navijači nastave sa uvredama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da napustim teren poput Boatenga i Eto'a? Ramos će sigurno biti s nama u ekipi, neću ga izostaviti i reći ću fudbalerima da se skoncentrišu na utakmicu. Nažalost, gdje je mnogo navijača, uvijek će biti i uvreda. Naravno da nam to smeta, ali naše je da igramo", poručiio je Zidane.

Trener Reala je dodao da će se Cristiano Ronaldo vratiti u sutrašnjem meču nakon što se odmorio u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi