Zidane: Rezultat govori o karakteru ekipe

Zidane: Rezultat govori o karakteru ekipe

A. Beganović

U 2. kolu Lige prvaka Real Madrid remizirao je na gostovanje kod Borussije Moenchengladbach (2:2).

Nakon šokantnog poraza u Madridu od Šahtara izabranici Zinedina Zidanea "plesali su po tankoj žici" i u Njemačkoj. Gubili su 2:0, no smogli su snage i uspjeli su se vratiti te osvojito bod.

"Rezultat dovoljno govori o karakteru ekipe. Zaslužili smo neriješen rezultat, a čak mislim da smo zaslužili i više. Ovo je vrlo važna stvar. Naravno, situacija na tabeli je teška, sada smo u istoj poziciji kao i prošle godine. Igrači su se borili do kraja i igrali dobro", rekao je Zidane.

"Moramo se boriti protiv umora. Nismo se zaustavili, ali smo bili jako umorni. Tako je kako je. Ova godina će biti teška za sve. Ali danas bismo trebali biti ponosni na rezultat, jer smo uzeli bod na teškom gostovanju. Da, nešto nam je nedostajalo, jer nismo pobijedili, ali vjerovali smo u svoj plan igre, dobro smo nastupili i zaslužili neriješen rezultat.Sadržaj utakmice je bio dobar. U grupnoj fazi nema laganih utakmica", dodao je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
E moj Zidane,sta ste mogli vise?Jedva ste se provukli...nema spanskih sudija da vas poguraju penalom kada ne ide
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi