Zidane traži napadača, bivši igrač Reala opcija
Foto: EPA

Diaz se vraća u Real?

Zidane traži napadača, bivši igrač Reala opcija

Trener Real Madrida Zinedine Zidane u potrazi je za novim napadačem. Francuz je svjestan da Karim Benzema treba imati dostojnu zamjenu koja bi igrala kada prvi napadač Reala nije u formi ili je povrijeđen.

Španski El Confidencial prenosi da je Real Madrid zainteresovan da vrati napadača Mariana Diaza koji je prošlog ljeta otišao u Lyon. 

Real i Lyon su navodno dogovorili otkupno povratnu klauzulu u ugovoru Diaza po kojoj ga Real može vratiti u svoje redove po određenoj cijeni. Ipak, za sada nije sigurno da li ta klauzula uopšte postoji, a ni koliko je visoka. 

Podsjetimo, Real je na sličan način prije godinu i pol dana vratio Moratu, a tada je Juventusu uplatio 30 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Diaz je od prelaska u Lyon odigrao 12 mečeva te je postiga devet pogodaka. Osim Diaza, ranije su se spominjala i neka druga imena koja bi mogla doći u Real, ali trenutno se čini da je Diaz najrealnija opcija. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi