Zidane: Za Atletico ili Barcu spremam novo iznenađenje

Trener Reala poručuje

Zidane: Za Atletico ili Barcu spremam novo iznenađenje

Trener Real Madrida Zinedine Zidane u jučerašnjem polufinalnom ogledu Superkupa Španije izveo je vrlo čudnu formaciju. 

Francuski stručnjak se odlučio za formaciju sa pet veznih igrača i bez krila. Isturen je bio jedino Luka Jovć. To je itekako upalilo obzirom da je Real porazio Valenciju sa 3:1 i plasirao se u finale.

Pred finalni ogled poručuje kako je spremio novo iznenađenje bez obzira na to ko će bti rival - Atletico Madrid ili Barcelona.

"Mogao sam da igram sa pet krila, ali sam se odlučio za ovu taktiku u kojoj su Luka Modrić i Isco imali ključne uloge kao igrači iza napadača. U ovoj ekipi je važno da oni vrše pritisak na protivnika i da razigravaju saigrače. Tako smo na dva načina htjeli da naudimo protivniku i to smo uspjeli. Za iduću utakmicu protiv Barcelone ili Atletica pripremamo novo iznenađenje", poručio je Frasncuz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, drugi polufinalni ogled između Atletica i Barcelone igra se večeras od 20.00 sati na King Abdullah Sports City stadionu u Jeddahu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Celavi genijalac?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi