Zidaneov plan za podmlađivanje ekipe: Ko se vraća na Bernabeu?

Piše se o četiri imena

Zidaneov plan za podmlađivanje ekipe: Ko se vraća na Bernabeu?

Španski AS danas piše kako će ljeto 2020. označiti konačni početak procesa restruktuiranja i, prije svega, podmlađivanja ekipe Real Madrida.

Ipak je Real trenutno ekipa koja u svojim redovima ima sedam igrača od 30 i više godina starosti u svojim redovima.

To, naravno, ne znači da oni neće i dalje biti u planovima Zinedinea Zidanea, ali i sam Francuz, ali i čelnici kluba žele ekipi dodati mlade, svježe snage.

Pripreme za ovaj proces su već počele, dovođenjem Ferlanda Mendyja i Fedea Valverdea, igrača koji bi trebali u budućnosti zamijeniti dvije ključne figure u timu, Marcela i Modrića. Naravno, čeka se da proradi i Luka Jović.

Tu su i mladi talenti poput Viniciusa, ali su Realu potrebi već razvijeni mlađi igrači.

A čini se da Real neće previše trošiti na dovođenje takvih igrača "sa strane", jer Zidane već ima plan.

AS piše da će proces podmlađivanja početi ovo ljeta, uključivanjem u ekipu igrača koji su u proteklom periodu bili na posudbama.

Riječ je o četiri imena.

Tako će navodno Martin Odegaard, mladi Norvežanin koji sjajno igra u Real Sociedadu, konačno dobiti pravu priliku na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu je i Sergio Regulion koji igra dosta dobro u Sevilli, ali oko kojeg, navodno, još postoje određene sumnje među čelnicima Reala. Sa druge strane, uprava kluba još ima puno povjerenje u Danija Ceballosa, koji je posuđen Arsenalu i koji bi mogao biti vraćen u ekipu nakon "pregovora" sa Ziadenom.

Na kraju, igrač oko kojeg nema dilema i kojeg će i Zidane i čelnici kluba jedva dočekati ponovo na Bernabeu je mladi bek Achraf Hakini koji je u proteklom periodu pružao sjajne partije u dresu Borussije Dortmund.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Odegard, Hakimi... predobri igrači da bi na posudbi bili
12 1
Hix
Dobit ce 4 dobra igraca bez da potrose novac a uz to mogu se rijesit nekih veterana od kojih nema vise koristi... dobra transfer politika
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi